top of page

Opiskeluohjeita

 

Kurssien suorittaminen itsenäisesti

 

Neuvottele kurssin itsenäisestä suorittamisesta ensin aineenopettajan kanssa. Itsenäisen suorittamisen ehtona on, että kyseisen oppiaineen keskiarvo on vähintään seitsemän. Et voi kuitenkaan suorittaa kurssia itsenäisesti, jos olet aiemmin keskeyttänyt saman kurssin. Minkään oppiaineen ensimmäistä kurssia ei voi suorittaa itsenäisesti. Anomus kurssin itsenäisestä suorittamisesta on tehtävä kurssin suoritusajankohtaa edeltävän jakson loppuun mennessä.


Itsenäisen suorituksen lomakkeita saat opintotoimistosta ja verkkosivuilta. Rehtori tekee päätöksen itsenäisestä opiskelusta ja allekirjoittaa lomakkeen. Tämän jälkeen aineenopettaja kirjaa kurssin suoritusvaatimukset ja – aikataulun sekä allekirjoittaa lomakkeen, jonka hyväksyt allekirjoituksellasi. Jos rikot sopimuksen, menetät oikeuden kyseisen kurssin itsenäiseen opiskeluun.
Opiskelija, joka haluaa suorittaa kursseja itsenäisesti ohjataan ensisijaisesti opiskelemaan verkkokursseja.
Itsenäisesti opiskellut kurssit tulee suorittaa hyväksytysti.
 

 

Koeviikko

 

Kokeet pidetään koeviikkolistassa ilmoitettavan tarkemman aikataulun mukaisesti: 

Koeviikko
Poissaolot sekä poissaolo kokeesta ja uusintakuulustelu

 

Sinulla on velvollisuus olla läsnä jokaisella työjärjestyksen mukaisella oppitunnilla sekä koulun yhteisissä tilaisuuksissa. Voit olla poissa vain sairauden vuoksi tai etukäteen anotulla ja myönnetyllä luvalla. Poissaolon takia tekemättä jääneet tehtävät ja tunneilla käsitellyt asiat tulee suorittaa itsenäisesti. Aineenopettaja voi myöntää luvan yksittäiseen poissaoloon opintokäynneistä, koulun juhlien tai tapahtumien järjestelyistä sekä oppilaskuntatoimintaan liittyvistä syistä. Ryhmänohjaaja voi antaa luvan enintään kolmen päivän poissaoloon. Rehtori myöntää pidemmät vapautukset koulukäynnistä perustellusta syystä. Loma-anomus tehdään sähköisesti Wilmassa. Kurssin ensimmäisellä oppitunnilla on oltava aina läsnä tai ilmoitettava poissaolosta kurssin opettajalle etukäteen.

 

Sinun on ilmoitettava poissaolostasi ennen kokeen alkua kurssin opettajalle Wilmassa. Puuttuva kurssikoe on suoritettava seuraavana uusintakoepäivänä. Kurssi voidaan arvioida, vaikka koesuoritus puuttuisi. Kurssin tarkemmat arviointiperiaatteet ilmoitetaan kurssin ensimmäisellä oppitunnilla.


Jos olet koeviikolla luvallisesti poissa loman tai harrastuksen takia, sinulle ei järjestetä ylimääräistä koetta. Tällöin osallistut tavalliseen tapaan joko kurssikokeeseen tai uusintakuulusteluun. Uusintakuulustelu järjestetään viisi kertaa vuodessa. Syksyn uusintakuulustelussa voi myös korottaa edellisen lukuvuoden hyväksyttyjä arvosanoja.
 

Arvosanan korottaminen

 

Voit yrittää korottaa hyväksytyn arvosanan kerran osallistumalla elokuun uusintakokeeseen. Kurssiarvosanaksi jää suorituksistasi parempi. Voit uusia korkeintaan vuotta aiemmin suoritetun kurssin.


Voit osallistua kerran hylätyn arvosanan uusintakuulusteluun tai koeviikon kurssikokeeseen. Uusintakuulusteluun pääsemiseksi opettaja voi edellyttää tukiopetukseen osallistumista tai lisätehtävien tekemistä. Hylätyn arvosanan voit uusia myös käymällä kurssin uudelleen. Ilmoittautuminen uusitakokeeseen tapahtuu Wilmassa. Tarkemmat ohjeet sähköiseen ilmoittautumiseen löydät Wilmasta.


Uusinnassa saatu hyväksytty arvosana merkitään kurssin uudeksi arvosanaksi.
Yhdellä uusintakuulustelukerralla voi kerralla yrittää korottaa korkeintaan kahden eri kurssin arvosanaa.   
Jos opiskelija jää ilman pätevää syytä saapumatta ilmoittamaansa uusintakokeeseen, menettää hän oikeuden uusia kokeen.
 

Oppimäärän vaihtaminen matematiikassa ja kielissä

 

Voit vaihtaa pitkän matematiikan opinnot lyhyen matematiikan opinnoiksi tai jättää toisen pitkän kielen pois opinto-ohjelmastasi. Vaihto edellyttää aina neuvottelua opinto-ohjaa­jan kanssa.


Pitkän matematiikan kurssit luetaan hyväksi lyhyen matematiikan kursseiksi seuraavasti:

 

  • MAA1 → MAB1

  • MAA3 → MAB2

  • MAA6 → MAB5

  • MAA7 → MAB4

  • MAA8 → MAB3

 

Uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetus

 

Keravan lukiossa ja aikuislukiossa järjestetään evankelis-luterilaista ja ortodoksista uskonnon opetusta sekä elämänkatsomustiedon opetusta. Oman uskontokuntasi opetus on pakollista. Halutessasi voit opiskella myös muita katsomusaineita. Jos aloitat lukion 18 vuotta täytettyäsi, voit osallistua joko uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetukseen.
Pyynnöstä voidaan järjestää myös muiden uskontojen opetusta, jos vähintään kolme muuhun uskontokuntaan kuuluvaa opiskelijaa pyytää tätä rehtorilta.

bottom of page